Svi članci objavljeni prije 17.12.2013. godine su arhivirani, mogući su problemi prilikom učitavanja multimedijalnih sadržaja.

UIO BiH
Od 1. juna novo poskupljenje cigareta u BiH
Petak, Maj 24, 2013 u 16:04

Pojedine vrste cigareta proizvođača Philip Morris od 1. juna ove godine na tržištu BiH poskupjeće za 20 feninga po paklici, dok su neki duhanski proizvodi skuplji od početka ovog mjeseca.

“Cigarete Marlboro red upgrade i Marlboro gold original, od 1. juna koštaće 3,9 KM, dok će se Marlboro core flavor, Marlboro gold touch i Marlboro gold fine touch prodavati po cijeni od 3,7 KM”, kazali su u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, prenose Nezavisne novine.

Naglasili su da su u ovoj godini zaprimili nekoliko zahtjeva za izmjenu registracije maloprodajne cijene duhanskih proizvoda.

“Duhanski proizvodi marke LD red, blue i silver, proizvođača Japan Tobacco international a.d. Senta od 2. maja ove godine koštaju 2,7 KM, umjesto prethodnih 2,6 KM”, kazali su u Upravi za indirektno oporezivanje.

Poskupljenje cigareta u BiH koje je na snagu stupilo početkom ove godine predstavlja nastavak usklađivanja akcizne politike u BiH sa politikom akciza na cigarete u EU.

“Ovo usklađivanje je počelo 2009. godine, kada je počela primjena Zakona o akcizama i usklađivanje će trajati do 2014. godine, kada bi minimalna cijena kutije cigareta trebalo da iznosi pet maraka”, kazali su ranije u UIO BiH.

Lukavac-x

VEZANE VIJESTI

Web stranica je optimizirana isključivo za Google Chrome preglednik.
Kontakt

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Naziv firme/udruženja

Vaša Poruka

×